Bilmeniz Gereken En İyi 10 Koçluk Trendi

Tüm sektörler değiştikçe koçluk sektörü de değişiyor. Yeni koçluk trendleri ortaya çıkıyor ve onları takip edebiliyorsanız büyüyeceksiniz.
Değişim her zaman yeni sabit olmuştur ve geriye dönüp baktığımızda bu her zamankinden daha belirgindir. Son birkaç yılda, sosyo-ekonomik ve politik değişiklikler sadece koçluk sektörünü etkilemekle kalmadı, tüm sektörlerde devrim yarattı.
Aşağıda, koçluk yöneliminizi bir sonraki seviyeye taşımak için bilmeniz gereken en iyi 10 koçluk trendi listelenmiştir.

1.    Müşteri kraldır, şimdi ve sonsuza kadar. Değişen ihtiyaçlarını karşılamak ve bir güven ilişkisi kurmak başarının sırrı olacaktır.
2.    Teknoloji ve otomasyon sektörü etkilemeye devam edecek. Teknoloji zaten konum tabanlı koçluğu geçersiz kıldı.
3.    Müşteriler, paralarını ilgili deneyim ve uzmanlığa sahip güvenilir koçlara yatırmak isteyeceklerdir.
4.    Piyasa daha düzenli hale geldikçe eğitim ve akreditasyon daha fazla önem kazanacaktır.
5.    Düzenlemeler, endüstri için daha yapılandırılmış bir büyümeyi teşvik edecek ve antrenörler için daha yüksek karlarla sonuçlanacaktır.
6.    Uzmanlıklar daha fazla niş kitleye ulaşmaya yardımcı olacak.
7.    Şirketler, yalnızca seçkin liderlik için değil, tüm seviyelerde ekipler oluşturmak için koçlar atayacak.
8.    Web ve video pazarlaması daha yaygın hale gelecek.
9.    Pozitif psikoloji, morali artırmada ve müşterilere ilham vermede önemli bir rol oynayacaktır.
10.    İlişki odaklılığı her zaman talep olacaktır. Koçluk, özgün ve anlamlı ilişkiler yaratmaya yönelik olacak. Bu bağ, kişisel ve psikolojik engellerin üstesinden gelmek için gereklidir.
Ancak dış değişikliklere odaklanmak yerine, koçluk endüstrisinde iz bırakabilmeniz için işinizi bu trendlere göre nasıl uyarlayacağınızı göstereceğim.

1. Müşteri Odaklı Bir Yaklaşımınız Var mı?
İnsan işindesiniz, bu nedenle müşteri odaklı bir yaklaşım, herhangi bir müşterinin güvenini kazanmaya geldiğinde çok yardımcı olacaktır. Bu, müşterinizin ayakkabılarını giymeniz gerektiği anlamına gelmez, ancak deneyimlerinde gezinirken, eksikliklerin farkına varırken ve mesleki hedeflerine veya yaşam amaçlarına ulaşmak için daha yüksek öğrenimi uygularken kesinlikle onlarla birlikte/yanlarında yürümeniz gerekir.
Etkili bir koç olmanın temel yollarından biri, danışanlarla bir güven ilişkisi başlatmak ve kurmaktır. Bunu nasıl yapacaksın? Mantram basit:
Dinle, dinle, dinle. Harika dinleyiciler mutlaka harika koçlar olmak zorunda değildir, ancak harika koçlar harika dinleyiciler olmalıdır.

2. Teknik Bilgi Eğrisinin Önünde misiniz?
Dijitalleşme ve otomasyonla birlikte işler artık hem daha kolay hem de daha karmaşık hale geldi. İşin püf noktası, teknoloji ve otomasyondan en iyi şekilde nasıl yararlanılabileceğini anlamak ve eğrinin önünde kalmaktır.
Dijitalleşmenin getirdiği en büyük değişikliklerden biri, konum tabanlı koçluğu giderek modası geçmiş hale getirmektir ve bu eğilim 2022'den sonra da devam edecektir.
Skype çağrıları ve yapay zekanın müdahalesi sayesinde müşterinizin nerede yaşadığı ve çalıştığı önemli değil. Bazı durumlarda, özellikle de coğrafya ve saat dilimlerine göre ayrılmışsanız, yüz yüze görüşmenin gerçekleşmesi yıllar alabilir. Bu, şimdiye kadar erişilemeyen pazarlarda yeni iş alanları aramanın kapılarını açmış olsa da, iletişim ihtiyacının 7 gün 24 saat kullanılabilirliği ve müşterinin ihtiyaçlarına duyarlılığı gerektirebileceği anlamına da geliyor.
Teknolojik destek harika ama iyi koçların müşterileri üzerindeki etkisi gerçek ve güçlü. Ve hepsi insan duygularıyla ilgilidir. Yüz yüze karşılaşmalar olmasa bile, en büyük etkiye sahip olacak koçlar, müşterilere “insan dokunuşu” sağlayanlar olacaktır. Müşterileriniz, birlikteliğinizin bir sonucu olarak güçlenmiş hissediyor mu? Sonra işiniz bitti.
Unutmayın, teknoloji asla insanın yerini alamaz!

3. Müşteri İçin Güvenli Bir alan mısınız?
Mevcut piyasa koşulları öyle ki herkes güvenli ortamlar istiyor ve onları kim suçlayabilir? Ölçülebilir yatırım trendi koçluk sektörüne de uzanıyor. Müşteriler, koçları işe almadan önce daha önce elde ettikleri ölçülebilir sonuçları görmek isterler. Ve alabileceğiniz en iyi referans, hizmetlerinizden yararlanan sağlam bir müşteri listesidir.
Bir bakıma, en güvenilir koçu arama eğilimi sektör için harika çünkü müşteriler sonuçlara göre yönlendirilen ve olmayan koçları kolayca ayırt edebilecekler. Sektör olgunlaştıkça, kendinizi işin en iyileriyle giderek daha fazla rekabet ederken bulacaksınız.
Bu göz korkutucu mu? Bana sorarsanız hayır, çünkü rekabet çoğu zaman bazılarının en iyisini ortaya çıkarabilir.

4. Vermek İçin Eğitim Aldınız mı?
Bu yeni zihniyet, düzenlemeler koçluk endüstrisi için çok ihtiyaç duyulan bir çerçeve ve yapı sağlayacağından, sektördeki büyümeyi de teşvik edecektir. Kurallar ve akreditasyon, koçluk dünyasında daha fazla sorumluluk yaratacak ve müşterilerin büyümeleri için bir ortak seçme konusunda doğru seçimi yapmalarına yardımcı olacaktır. Bu trendden yararlanmak için, müşterilerden size yatırım yapmalarını istemeden önce eğitim ve lisans alarak kendinize yatırım yapmayı seçin.
Bir koçluk üyelik sitesinin parçası olmak, piyasa değişimlerinden haberdar olmanızı ve pratik yaparken bile öğrenmenize yardımcı olarak bu konuda size yardımcı olacaktır.

5. Koçluk Sizin İçin Karlı Bir İş Olacak mı?

Koçlar arasında daha fazla sorumluluk, sizin için daha yüksek parasal getiriler sağlayacaktır. Değerinizi anlayabilen müşteriler, zamanınız ve emeğiniz için daha yüksek getiriler ödemeye daha açık olacaktır.
2018'de Uluslararası Koçluk Federasyonu, 2011'de dünya çapında 47.500 yarı zamanlı ve tam zamanlı koçtan 53.300 koç olduğunu açıkladı.  Bunların %33'ü Amerika Birleşik Devletleri'nde faaliyet gösteriyor - toplam 17.500 koç. Kişisel koçluk için ABD tahmini piyasa değeri, 2011'de 707 milyon dolar iken, 2015'te 955 milyon dolar ve 2016'da 1,02 milyar dolar olarak belirtildi. Aynı kurum, koçların yıllık ortalama gelirinin 27.100 ila 73.100 dolar arasında olduğunu tahmin ediyor. Bazı uzmanlık koçları 100.000 doların üzerinde bile kazanabilir.

Piyasanın doymuş olduğunu mu düşünüyorsunuz? Yeni nesil Y kuşağı ile birlikte iyi antrenörlere olan talebin artmaya devam ettiğini bilmek sizi şaşırtacaktır.

6. Başarınızın Sırrı Nedir?
Koçluk endüstrisinde herkese uyan tek bir çözüm olmasa da, paylaşabileceğim en iyi yaşam deneyimlerinden biri, hedef kitlenizi mümkün olan en kısa sürede bulmaktır.
Kendi nişinizi bulmak, yalnızca müşterilerin parmaklarının ucundaki çeşitli seçenekler arasında ayrım yapmalarına yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda size daha fazla getiri elde etmek için rekabetçi bir itici güç sağlayacaktır.

7. İşletmeniz Nasıl Büyüyor?
Koçluk artık liderler için bir ayrıcalık değil. Kuruluşlar, koçluğun her düzeyde çalışan ve liderlik gelişiminde anahtar olduğunu ve en önemli varlıkları olan insan yetenek bankasını oluşturmak ve elde tutmak için koçluğu liderlik eğitimi ile eşleştirmek için kritik öneme sahip olduğunu hızla fark ediyor. Bu, koçluğun artık seçkinlerle sınırlı olmadığı ve endüstrilerin sektörler için ve ayrıca şirketler içinde uzman koçluğu yapmaya değer bir yatırım olduğunu görecekleri anlamına gelir.
Bu, işiniz için ne anlama geliyor? Artık yalnızca bireysel müşterilere odaklanmadığınız, aynı zamanda genel olarak kuruluşlarla alakalı hale geldiğiniz için bu sizin için daha iyi karlar anlamına gelir.
Müşteriler kendi işlerini büyütmek için daha hızlı sonuçlar ararken, belirli sektörlerde bile koçlar için uzmanlaşma ve önceki deneyimler yeni güvenilir varlıklar olacaktır.

8. Başarıyı Nerede Arıyorsunuz?
Şimdiye kadar, her şeyi anladınız. Dereceniz ve sağlam bir deneyim birikiminiz var; nişinizi belirlediniz ve nihai ödül için uğraşıyorsunuz ama bu bir şekilde kâra dönüşmüyor.

Bulmacada ne eksik?
Bir adım geri atın ve görünürlüğünüzü ve iş avantajınızı değerlendirin. Müşteriler sizi kalabalığın içinde bu kadar kolay bulabiliyor mu?
Forbes tarafından hazırlanan bu makaleye göre, video web'deki medyanın geleceğidir ve bunun işiniz üzerindeki etkilerini anlamanız gerekir. Cisco, 2020 yılına kadar tüketici internet trafiğinin %82'sinin video olacağını ve toplam küresel internet trafiğinin yılda %22 oranında artacağını ve 2020'de internet trafiğini 2005'tekinden 95 kat daha fazla hale getireceğini tahmin ediyor.
Bundan nasıl yararlanabilirsiniz?
Markalaşma uzun vadeli bir hedeftir ve hizmetlerinizi nasıl ve kime satacağınızı anlamanız gerekir. Başarılarınız hakkında blog yazın, meslektaşlarınızla iletişim kurun ve istediğiniz kitleye ulaşabilmeniz için uzun vadeli reklamcılık planlayın.
Başarılı video pazarlama, işinizi bir sonraki seviyeye taşıyan çok ihtiyaç duyulan sihirli dokunuş olabilir.
Bir video formatında kolayca sindirilebilir içerik oluşturun ve bunu, işletmenizi tüm sosyal medya platformlarında müşterilere tanıtmak için bir başlangıç rampası olarak kullanın.

9. Pozitif Psikoloji Uygulamanızın Bir Parçası mı?

Çoğu insan, koçluk endüstrisini hangi değişikliklerin şekillendirdiğine çok fazla odaklanır. Teknik ilerlemelerden koçları işe almayla ilgili değişen zihniyetlere kadar her şey hakkında konuşuyorlar. Bu doğru olsa da, koçluğun özü aynı kalmıştır ve öyle kalmaya devam edecektir.
İnsanlara yardım etme işindeyiz. Antrenörler, pozitif psikolojinin önemini giderek daha fazla anlıyor ve gelişmelerine ve gelişmelerine yardımcı olmak için insanlarla doğru olana odaklanıyor.

Önümüzdeki birkaç yıl içinde, koçlar, müşterilerinin daha olumlu, daha üretken ve daha karlı iş yerleri yaratmalarına yardımcı olmak için koçlukta pozitif psikoloji ve bilinçli farkındalığın bilimsel ilkelerini kullanacak ve bu ilkeleri kendi yaşamlarına da uygulayacak.

10. Yeterince İnsan mısınız?
Günümüzün hızlı dünyasında, sizi farklı kılacak tek şey nedir? Müşterileriniz için bir insan çapası olarak kalma yeteneğinizdir.
Müşterileriniz için başarıyı sağlamanın zamanları daraldıkça, bir güven ilişkisine ve ölçülebilir sonuçlar veren önceki deneyiminize dayalı stratejiler için size bakacaklardır. Etkileşimleri güçlendirici, sonuç odaklı ve aynı zamanda “insan” hissettirmek için en yeni yolları bulan koçlar, benzersiz başarıyı bulanlar olacaktır.
Hem danışan hem de koç açısından bir güvenlik açığına ihtiyaç olacaktır. Ve ilişkiyi tanımlayacak ve başarıyı sağlayacak olan, ortak bir deneyimde birlikte nasıl gezindikleridir.


Koçlukta En Önemli Trendler Nelerdir?
1. Dijital çağda insanlar sadece somut sonuçlarla ilgileniyor. Bu nedenle, sonuçlara nasıl ulaşılabileceği ve istenen sonuçlara ulaşmak için ne yapılması gerektiği merkezde olmalıdır.
2. Kişisel gelişime daha fazla odaklanın.
3. Çalışanları "daha müşteri odaklı", "daha ikna edici", "daha iyi yöneticiler" vb. olmak üzere eğitmek gibi kurumsal eğitimde artış.
4. Değere dayalı fiyatlandırma ve hizmetlere odaklanın.
5. İş-yaşam dengesine ve dijital koçluk araçlarına daha fazla önem verilmesi.
6. Kolay dile odaklanın, anlaşılması kolay, uygulaması kolay.

Koçluğun 3 Önemli Yönü Nelerdir?
Koçluk, başkalarına potansiyellerini gerçekleştirmeleri için rehberlik etme sürecidir. Koçlukta, yönlendirilen kişiye koçluk yapılan denir. İyi bir koç, duygusal kapasite, eğitim kapasitesi ve davranışsal kapasite gibi üç önemli özelliğe sahip olmalıdır.

Farklı Koçluk Türleri Nelerdir?
Koçluk, bir kişiyi veya grubu daha iyi bir performansa yönlendirmek için bir yaklaşımdır. Kelimenin farklı insanlar için farklı anlamları vardır. Koçluk, hayatın her kesiminden insanlara destek, motivasyon ve gelişim sağlamak için etkili bir araçtır. Koçluk kavramı, bireyin kendi başına elde edebileceğinin ötesinde istenen bir performansı elde edebileceği fikrinden gelir. Koçluk, bir mesleğin bireysel üyeleri veya mentor ve mentee arasındaki daha spesifik bir ilişkiyi ifade eden mentorluk ile karıştırılmamalıdır. Mentorluğun başarısı, ilgili kişilerin kişiliklerine bağlıdır.
 

Loading